Ontdek Fort Fun Abenteuerland: Een western-avontuur voor het hele gezin

Fort Fun Blog

Tijdens ons verblijf in Landal Winterberg kregen we de kans om Fort Fun Abenteuerland te ontdekken, een pretpark in Bestwig, Duitsland. We vertrokken met een klein hartje omdat het flink regende en eerlijk gezegd hadden we geen hoge verwachtingen van het park. We dachten dat het een klein uitstapje zou worden en waren er daarom pas iets voor de middag. Maar wat bleek? Fort Fun overtrof al onze verwachtingen met zijn vele attracties, shows en prachtige ligging in het Sauerland. In deze blog deel ik onze ervaring en waarom jij dit park niet mag missen!

Wild west-sfeer bij Fort Fun

Fort Fun onderscheidt zich door zijn unieke Wild West-thema. Van saloons en houten gebouwen tot ruige decoraties, alles draagt bij aan een authentieke ervaring. Je waant je even een cowboy in het verre Amerika, wat natuurlijk voor jong en oud geweldig is!

Avonturen voor jong en oud

Onze dag begon voorzichtig, zonder al te hoge verwachtingen. Hoewel we door de regen wat later aankwamen, liet het park ons al snel alle zorgen vergeten. Olivia, onze kleine avonturier, kon niet wachten om de attracties te ontdekken, en wat waren we verrast door haar enthousiasme! We begonnen met de Marienkäfer­bahn Achterbahn, een perfecte eerste achtbaanervaring voor Olivia. Ik had mijn twijfels of het niet te spannend zou zijn, maar ze riep vol blijdschap: “IK HEB KRIEBELS IN MIJN BUIK!” Dat moment was echt goud waard.

Olivia achtbaan

Spanning en sensatie in Devil’s Mine

Het echte avontuur begon toen we door Olivia’s enthousiasme ook besloten om de Devil’s Mine te doen, een familieachtbaan in een donker mijngebied. Ondanks dat het er een stuk spannender uitzag, genoot ze volop en deed het super goed! Het was mooi om haar te zien stralen, en dat maakte de dag voor ons helemaal compleet.

Voor waterpret was er de Rio Grande, waar we een wilde vaartocht maakten, en voor de echte achtbaanliefhebbers is er de Thunderbird, bekend om zijn scherpe bochten en drops.

Tussen de attracties door namen we even pauze bij een van de speeltuinen en snackbars, ideaal om even op adem te komen en bij te tanken voordat we weer verder gingen. Hoewel we niet alle attracties hebben gedaan, zoals de glijvlucht van de Wild Eagle of de Trapper Slider rodelbaan, was er meer dan genoeg te beleven voor het hele gezin.

Overnachten in het Fort Fun Abenteuercamp

Heb je geen genoeg van je dag in het Wilde Westen? Geen zorgen, je kunt ook overnachten in het Fort Fun Abenteuercamp, waar je kunt kiezen voor tipi-tenten of blokhutten. Een unieke manier om je bezoek compleet te maken en volledig op te gaan in de westernsfeer.

Tips voor jouw bezoek

  • Check de openingstijden: Fort fun is seizoensgebonden geopend, dus check altijd even de website.
  • Online tickets: koop je tickets online om te besparen (promo’s) en wachttijden aan de ingang te verkorten

Verrassend leuk voor (jonge) kinderen

Wat ons het meest verraste, was hoe veel Olivia genoot van het park. We dachten aanvankelijk dat ze hier misschien nog niet zoveel aan zou hebben, maar het tegendeel bleek waar. De combinatie van kindvriendelijke attracties en het avontuurlijke thema maakte het voor haar een onvergetelijke dag.

Fort Fun Abenteuerland is een fantastische bestemming voor gezinnen die iets anders willen dan het standaard pretpark. Of je nu komt voor de achtbanen of de leuke verrassingen, dit park biedt voor ieder wat wils. En vanuit Landal Winterberg is het maar een klein ritje, wat het de perfecte daguitstap maakt tijdens je vakantie.

Pak je cowboyhoed, laarzen en ga voor een dag vol avontuur

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon