Uriage Cica daily crème en serum: mijn ervaring

uriage cica daily lijn

Als trouwe fan van Uriage heb ik door de jaren heen al heel wat producten van het merk mogen testen. Vooral de Water Crème en Jelly range staan hoog op mijn favorietenlijstje. Niet alleen omdat ze mijn huid intens hydrateren, maar vooral omdat ik er nooit een negatieve reactie op heb gehad. Daarom was ik extra nieuwsgierig toen ik de kans kreeg om de Cica Daily lijn te testen.

Je hoort het tegenwoordig overal: “Cica”, dat symbool staat voor huidherstel en bescherming. Maar wat maakt de Cica Daily producten zo speciaal en vooral werken ze ook echt? Ik neem je mee in mijn ervaring.

Waarom ik dacht dat Cica daily te veel voor mijn huid zou zijn

Toen ik de Cica Daily Geconcentreerde Herstellende Crème en het Bariéderm-CICA DAILY Serum ontving, was ik in eerste instantie een beetje terughoudend.. Hoewel mijn huid doorgaans vrij goed reageert op Uriage, dacht ik dat deze herstellende lijn misschien te intens zou zijn. Met ingrediënten zoals Centella Asiatica en Hyaluronzuur, die beiden bekend staan om hun krachtige werking, was ik bang dat mijn huid er té gevoelig op zou reageren.

Maar… niets was minder waar. Mijn huid werd niet rood of geïrriteerd, en na een paar dagen merkte ik dat mijn teint egaler werd. De producten hydrateerden en kalmeerden mijn huid zonder enig ongemak. Een fijne verrassing!

Mijn gebruiksroutine: Ochtendfavorieten

Hoewel Uriage aanbeveelt om de crème en het serum zowel ‘s ochtends als ‘s avonds te gebruiken, vond ik het persoonlijk iets te veel om ze twee keer per dag aan te brengen. Ik koos ervoor om beide enkel in de ochtend te gebruiken, net na het reinigen van mijn huid.

  • Cica Daily Geconcentreerde Herstellende Crème: Deze crème voelt heerlijk rijk aan, maar trekt verrassend snel in. Mijn huid voelt zacht, gehydrateerd en vooral beschermd tegen dagelijkse invloeden zoals kou en vervuiling.
  • Bariéderm-CICA DAILY Serum: Zoals je van een serum mag verwachten, is het lichter dan de crème en vormt het de perfecte eerste stap in je routine. Het serum voelt fris aan op de huid en zorgt voor een extra hydratatieboost zonder een vettig laagje achter te laten. Het is belangrijk om na het serum altijd nog een dagcrème aan te brengen voor optimale hydratatie en bescherming van je huid.

Zoals bij elk nieuw huidverzorgingsproduct, geef ik mijn huid altijd een paar weken de tijd om eraan te wennen. Dat was ook hier nodig, maar al snel merkte ik dat mijn huid elke ochtend zacht en gevoed aanvoelde.

Zijn de Uriage Cica daily producten het waard?

Na het testen van beide producten wilde ik natuurlijk weten: is de prijs in lijn met de kwaliteit? Ik heb de prijzen vergeleken en wat mij betreft, zijn ze absoluut de investering waard. Vooral omdat je Uriage vaak gemakkelijk kunt vinden bij je apotheek of online ideaal als je een snelle refill nodig hebt.

Wat ik fijn vind aan Uriage is dat het merk dermatologisch getest is en geschikt is voor de gevoelige huid. Het feit dat ik geen enkele negatieve reactie had op deze herstellende lijn, spreekt boekdelen over de kwaliteit.

Conclusie: Echte huidbescherming voor elke dag

De Cica Daily producten van Uriage hebben mijn verwachtingen overtroffen. Het is duidelijk dat ze niet alleen helpen om de huid te hydrateren, maar vooral ook om de huidbarrière te herstellen en te versterken. Voor iedereen die op zoek is naar effectieve, maar zachte huidverzorging, kan ik deze producten zeker aanraden.

Dus, of je nu te maken hebt met een doffe teint, roodheid of gewoon je huid wilt beschermen tegen dagelijkse stressfactoren, de Uriage Cica Daily lijn biedt een oplossing die werkt en dat zonder gedoe.

Had je nog vragen of gebruik je deze zelf?
Let me know in the comment!

Liefs

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon