Parc Astérix: Een verrassend en avontuurlijk pretpark vlakbij Parijs

Parc Astérix

Als je op zoek bent naar een pretpark dat nét dat tikkeltje meer biedt, dan moet je Parc Astérix zeker overwegen. Op slechts 35 kilometer van Parijs vind je dit avontuurlijke park, waar je meteen wordt ondergedompeld in de wereld van Asterix en Obelix. Maar het park biedt veel meer dan enkel nostalgie – het is een echte adrenalineboost voor jong en oud!

Adrenaline voor de echte durvers (én verrassingen voor ouders)

Mijn man en ik bezochten Parc Astérix als verrassing voor zijn verjaardag. We hadden ons dochtertje Olivia thuisgelaten, omdat we dachten dat er voor kleine kinderen niet veel te doen zou zijn. Maar wat hadden we het mis! Niet alleen voor ons, als adrenalinezoekers, was er van alles te beleven, ook voor kinderen bleek het park een schat aan avontuur te bieden.

Pégase Express

Voor ons was Tonnerre 2 Zeus dé grote verrassing: een gigantische houten achtbaan die letterlijk de lucht in schiet. Alsof dat nog niet genoeg was, stonden we even later met knikkende knieën aan de start van OzIris, een omgekeerde achtbaan waarbij je benen door de lucht zwieren tijdens scherpe bochten en duizelingwekkende drops. Toch moet ik eerlijk toegeven dat het niet alleen om de spanning draaide, het hele park ademde de sfeer van de bekende stripboeken, en dat gaf een nostalgisch extraatje aan onze dag.

Wat we zeker niet hadden verwacht, was de indrukwekkende sectie voor de allerkleinsten. Het Dogmatix-gebied (ja, genoemd naar het bekende hondje) heeft een hele reeks leuke en veilige attracties speciaal voor kinderen. Dat hadden we echt niet zien aankomen! We zijn even een kijkje gaan nemen, en het was geweldig om te zien hoeveel er te doen was voor de kleintjes. Perfect voor een volgend bezoek met Olivia.

Nostalgie en themadorpen in het hart van Parc Astérix

Het mooie aan Parc Astérix is de combinatie van avontuur en herkenbare thema’s uit de beroemde stripverhalen. Het park is onderverdeeld in verschillende themadorpen, elk geïnspireerd door de tijdperken en culturen die je kent van de Asterix strips. Van Gallië tot het oude Egypte en Griekenland, het voelt alsof je zelf een personage bent in de strips.

Elk dorp heeft ook zijn eigen culinaire specialiteiten. Na een ritje op de achtbaan kun je bijvoorbeeld genieten van heerlijke Franse crêpes of andere lokale lekkernijen. Zo blijft een dagje Parc Astérix niet alleen spannend, maar ook lekker!

Shows en spektakel voor jong en oud

Naast de spannende attracties biedt Parc Astérix ook spectaculaire live shows. Wat ons opviel, was hoe goed de verschillende theaterzalen over het park zijn verspreid. Je kunt van alles zien: van spannende gladiatorengevechten tot een adembenemend zwemspektakel. Alles is perfect getimed, met duidelijke informatie over de aanvangstijden van de shows. Zo kun je optimaal genieten van je dag zonder iets te missen.

En dan die stunts! We stonden versteld van de humor en de energie in de shows, precies zoals je die kent uit de Asterix-stripboeken. Er zijn overigens ook veel shows en interactieve activiteiten speciaal gericht op kinderen, waardoor je met het hele gezin kunt genieten van het spektakel.

Handige tips voor je bezoek aan Parc Astérix

  • Locatie en bereikbaarheid: Parc Astérix ligt op zo’n 35 km van Parijs, waardoor het makkelijk bereikbaar is vanuit België. Het park is zelfs met de auto goed te doen vanuit Antwerpen. De rit duurt ongeveer 3 uur, waardoor het perfect is voor een dagtrip of een weekendje weg. Combineer het met een stedentrip naar Parijs en je hebt een fantastische mini-vakantie!
  • Accommodatie: Wil je er echt een volwaardig avontuur van maken? Blijf dan overnachten in een van de thematische hotels. Ze zijn helemaal in de stijl van de wereld van Asterix, wat je pretparkervaring compleet maakt
  • .Seizoensgebonden openingen: Parc Astérix is geopend van april tot november, met speciale events zoals Halloween en Kerst. Controleer hun website voor de exacte openingsuren.

Waarom Parc Astérix een topbestemming is voor families

Het grootste pluspunt van Parc Astérix? Het is écht een park voor het hele gezin. Of je nu houdt van spannende achtbanen, nostalgische shows of gewoon een leuke dag in een themapark wilt beleven, dit park heeft het allemaal. En dankzij de uitstekende faciliteiten, zoals veel eetgelegenheden en voldoende toiletten, wordt je dagje uit nog aangenamer.

Kortom, als je in de buurt van Parijs bent en je wilt een dag vol avontuur en plezier beleven, is Parc Astérix absoluut de moeite waard. Het is meer dan een gewoon pretpark, het is een ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon