Girona met een kleuter: Onze tips voor een gezellige familievakantie

Pont de les Peixateries Velles

In juni hadden mijn man, dochter Olivia en ik het geluk om een reis naar Girona in Spanje te winnen. Het was een geweldige ervaring die we graag willen delen, vooral omdat we enkele waardevolle tips hebben voor gezinnen die Girona met een kleuter willen verkennen.

Vroege ochtendwandeling in La Devesa Park

Onze vakantie begon met een ontspannende ochtendwandeling in La Devesa Park. Dit park is perfect voor een rustige start van de dag. De schaduwrijke bomen en brede paden maken het ideaal voor een wandeling met een buggy, wat een groot voordeel is voor gezinnen die Girona met kinderen bezoeken. Olivia genoot van het uitzicht en de frisse lucht, terwijl wij genoten van de serene omgeving.

Ontdekking van El Call: De joodse wijk

Een van de meest fascinerende delen van onze reis was ons bezoek aan El Call, de historische Joodse wijk van Girona. De smalle straatjes en charmante gebouwen geven een inkijkje in de rijke geschiedenis van de stad. Hoewel de kasseien niet gemakkelijk zijn voor een buggy, hadden we het geluk iets lichts bij te hebben, waardoor we er toch nog van konden genieten. De verhalen en de cultuur die deze wijk ademen, maakten het zeker de moeite waard. Girona met kinderen betekent soms wat aanpassingen, maar bezienswaardigheden zoals El Call zijn zeker de moeite waard.

Lang aanschuiven bij Rocambolesc

Een van de bezienswaardigheden waar we naar uitkeken was Rocambolesc, het beroemde ijs- en dessertlokaal van de Roca broers. Helaas had Olivia geen geduld om lang aan te schuiven, dus hebben we daar geen ijsje kunnen eten. Gelukkig vonden we ook de chocoladewinkel van de broers, waar we een mooie souvenirchocolade hebben meegenomen.

IJsje bij La Lletera

Na ons bezoek aan de chocoladewinkel zijn we bij La Lletera een ijsje gaan eten. Ze serveren hier heerlijke ambachtelijke ijsjes en yoghurts, en Olivia was dol op de kleurrijke en smaakvolle creaties. La Lletera is een aanrader voor gezinnen die een zoete pauze willen inlassen tijdens hun dag in Girona.
De cremerie ligt bovendien centraal, waardoor je gemakkelijk je verkenningstocht door de stad kunt voortzetten naar andere leuke plekken.

Fotomoment bij de rivier de Onyar

Onze volgende stop was bij de rivier de Onyar. De kleurrijke huizen langs de rivier zijn een van de meest fotogenieke plekken in Girona. We maakten hier een aantal mooie familiefoto’s met de kleurrijke achtergrond. Het was een perfecte plek om even te pauzeren en van het uitzicht te genieten.

Een stukje Passeig de la Muralla

Passeig de la Muralla, de oude stadsmuren van Girona, bieden een prachtig uitzicht over de stad. We hebben maar een deel van de wandeling gedaan omdat Olivia nog niet veel en lang kan wandelen. Met de buggy konden we echter makkelijk aansluiten (via een trap omhoog) op verschillende punten langs de muur. Het uitzicht vanaf de muren is adembenemend en geeft een prachtig panoramisch beeld van de stad. Girona ontdekken met een kleuter, bijvoorbeeld door een wandeling op Passeig de la Muralla, is een onvergetelijke ervaring en op zich goed te doen.

Verkenning van de Arabische Baden

Tijdens onze vakantie in Girona bezochten we ook de Arabische Baden. Deze middeleeuwse baden zijn een unieke en rustige plek om te verkennen. Je betaalt een kleine inkom, en omdat de locatie vlak bij een muziekschool ligt, zijn er regelmatig straatmuzikanten te horen. Olivia vond het fascinerend om de oude structuren te ontdekken en genoot van de muziek op het dak, terwijl wij de geschiedenis en de serene sfeer in ons opnamen.

Arabische baden van Girona

Ons verblijf in hotel Ciutat de Girona

Tijdens ons verblijf in Girona logeerden we in Hotel Ciutat de Girona. We hadden een ruime kamer, waar Olivia haar eigen aparte zetelbed had. Hoewel we het prettig vonden dat er ruimte was voor haar, viel ons wel op dat er weinig lichtinval was. Het kleine raam bood uitzicht op een binnenkoer, wat de kamer iets minder licht maakte dan we hadden gehoopt.

Het hotel was echter wel goed voorzien voor gezinnen met kinderen. Ze boden een doos met gezelschapsspellen aan die je in de kamer terug vind, wat een leuke extra was voor Olivia om mee te spelen tijdens ons verblijf. Het ontbijt had voldoende keuze, en ook het diner was goed verzorgd. Wat ons verblijf extra aangenaam maakte, was het vriendelijke personeel en de uitstekende locatie van het hotel.

Handige tips voor een gezinsuitstap in Girona

  • Restaurants: Houd er rekening mee dat de meeste restaurants in Girona later openen dan we gewend zijn in België.
    Een zeer gezellige plek om te eten is Carrer del Pou Rodó, een binnenplein met een mini speeltuin en drie restaurantjes. Hier heb je een goed zicht op je kleuter terwijl je op het terras zit en van je maaltijd geniet.
  • Wandelen met buggy: Op zich kan je met een lichte buggy gemakkelijk wandelen door Girona. De meeste bezienswaardigheden in Girona zijn goed te voet bereikbaar.
  • Stadswandeling Boeiend Maken: Maak de stadswandeling in Girona extra boeiend voor je kinderen door verhalen en legendes te vertellen, zoals de legende van de “Vliegen van Sint Narcis.” Terwijl je door de stad wandelt, kun je bij de kathedraal stoppen en hen het verhaal vertellen over hoe magische vliegen Girona beschermden tegen vijanden. Zo wordt de wandeling een spannend avontuur!
Legende van de vliegen van Girona Maak Girona met een kleuter interessant

Is Girona met een kleuter goed te doen?

Onze vakantie in Girona was super tof! De mix van geschiedenis, cultuur, en gezinsvriendelijke activiteiten maakte het een leuke bestemming voor een familievakantie. Of je nu een vroege ochtendwandeling maakt in La Devesa Park, de oude stadsmuren verkent, of geniet van heerlijk ijs bij Rocambolesc, Girona met een kleuter heeft veel te bieden. Ik zou aanraden om de stad op je gemak te verkennen, je hebt een goed weekend nodig om alles rustig te zien zonder te haasten. Girona is ook een uitstekende startplaats om de Costa Brava verder te verkennen.

De luchthaven ligt trouwens echt niet ver van het centrum, wat de reis nog aangenamer maakt.
Op nog geen 30min ben je in het stadcentrum van Girona

Heb jij ook zin gekregen om Girona te verkennen? Wij raden het zeker aan!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Pinterest
Pinterest
fb-share-icon